karadut.gen.tr
karadut

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Karadut Konsantresi

Karadut Konsantresi, Vitamin ve mineral değeri yüksek olan meyveler arasında yer alan karadutun işlemden geçirilerek elde edilen içecek türüdür. Organik tarım alanında yoğun olarak yetiştirilen bu meyve tatlı veya ekşi özelliğe sahiptir. Koyu kırmızı ve siyah tonlarında rengi olan karadut hemen her bölgede yetişme imkanı bulmaktadır. Belirli bir iklim ve toprak yapısına gereksinim duymayan bu meyvenin konsantresini kolaylıkla temin edip yapabilirsiniz. Taze veya kuru olarak raflarda yerini alan karadut önemli bir şifa kaynağıdır. Söz konusu karadut konsantresi hazırlandığında kısa sürede tüketilmesi önerilir. Bu husustaki amaç enerji deposu niteliğindeki bu konsantre türünün vitamin değerlerini kaybetmemesidir.

Karadut konsantresinin sağlık bakımından saymakla bitmeyecek faydaları vardır. Özellikle zararlı bakteri ve virüslerin düşmanıdır. Antioksidan özelliği sayesinde doğal antibiyotik görevini üstlenerek vücut direncini arttırır. Öksürük ve balgamı ortadan kaldırır. Zihin açıklığını sağlar. Bununla birlikte gözün daha net görmesini ve her türlü ağrının giderilmesini sağlar. Bahse konu teşkil eden bu konsantreyi günlük bir bardak olarak tükettiğinizde kan seviyesi artar.
Karadut Konsantresi

. Aynı zamanda damar yolları açılarak tıkanıklık giderilir. Öte yandan cildin ölü deriden arınmasına yardımcı olur. Saç köklerini güçlendirerek saç dökülmesini önler. Ayrıca kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller.

Karadut Konsantresi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo taze karadut
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım limon
  • 1 litre su

Karadut Konsantresi Hazırlanışı

Enfes bir lezzete sahip karadutları konsantre haline dönüştürmeden önce yıkamalısınız. Daha sonra derin bir kap içerisine alarak üzerine toz şeker ve limon sıkıp ortalama bir saat bekletmelisiniz. Bu zaman zarfının sonunda suyunu salan karadutların üzerine su ilave edilerek kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirilmeye bırakılır. Ardından kaynama noktasına ulaşan karadut konsantresi ocaktan alınarak içerisindeki iri yapılı karadutlar ezilip lapa haline getirilir. Elde edilen konsantre süzgeçten süzülerek bardaklara alınıp sıcak veya soğuk olarak servis edilir. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 13.06.2017 02:35:16

Karadut Konsantresi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karadut Konsantresi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Karadut Hoşafı

Karadut Hoşafı, özellikle yaz aylarında serinlemek için en iyi içecek alternatifleri arasında yer alan karadut hoşafı hem çok lezzetli hem de oldukça serinletici bir içecektir. Karadut hoşafı aynı Osmanlı şerbetinin tadını anımsat...

Karadut Reçeli Nasıl Yapılır

Karadut Reçeli Nasıl Yapılır, Reçel çeşitleri oldukça fazladır. Hemen hemen her meyvenin kendine has reçeli yapılabilmektedir. Özellikle de yaz aylarının gelmesiyle birlikte çoğu bayan reçel yapımına ve kışa hazırlanmaya başlamakt...

Şekersiz Karadut Reçeli

Şekersiz Karadut Reçeli, kendine özgü mayhoş bir lezzeti olan karadut reçeli aynı zamanda şekersiz olarak hazırlandığı için herkes rahatlıkla tüketebilir. Yapılışı oldukça pratik olan karadut reçeli mevsiminde iken hamarat hanımla...

Karadut Yağı

Karadut Yağı, Karadut yaz aylarında oldukça çok tüketilen bir meyve türüdür. Ve insanlar tarafından oldukça sevilmektedir. Aynı zamanda hastalıklara şifa kaynağıdır. Cildinizin parlak ve canlı görünmesini sağlar. Karadut yağı içer...

Ekşi Karadut Şurubu

Ekşi Karadut Şurubu, Yaz meyveleri içerisinde yer alan koyu kırmızı renkli duttan elde edilen içecek türüdür. Diğer dut çeşitlerine oranla daha dayanıklı olan ekşi karadutun içerdiği vitamin ve mineral oldukça zengindir. Haziranda...

Karadut Marmelatı

Karadut Marmelatı, Karadut günümüzde yaz meyvelerinin arasında en çok sevilen olmaktadır. Diğer meyvelere göre daha nazik olmaktadır. Hafif baskıda ezilmektedir. Ancak tadı ile herkesi kendinden geçirir. Bu meyvenin yazın bol bol...

Karadut Böğürtlen

Karadut Böğürtlen, İki eşsiz lezzet olan birbirine yakın meyve türüdür. Karadut ağaç halinde olup böğürtlen ise çalı halinde gelişim gösterir. Lezzet bakımından eşdeğer olan bu iki meyve türü de renk ve şekil itibariyle birbirine...

Karadut Çeşitleri

Karadut Çeşitleri, dut her yaştan herkesin en çok severek tükettiği meyve çeşitlerinden bir tanesidir. Ülkemizde yetiştirilen dut çeşitleri genellikle birden fazladır. Türkiye genelinde hemen her bölgede dut yetiştirilmektedir. Ka...

Karadut Maskesi

Karadut Maskesi, Karadut yaz meyvelerinin vazgeçilmez olanıdır. Vücut için ve cilt için bir çok faydaları bulunmaktadır. Kabuksuz bir meyve olup yıkanınca direk yenilebilir. Çocuklar tadına baktığı zaman vazgeçemeyip her zaman ist...

Karadut Neye İyi Gelir

Karadut Neye İyi Gelir, bu faydalı meyve Mayıs ile Nisan ayında çiçek açmaya başlar. Karadut içinde barındırmış olduğu mineral ile vitaminler sayesinde sağlığınıza sağlık katacaktır. Eğer karadut mevsimi değilse zamanında kurtulmu...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

karadut, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018